eur:
395.22
usd:
368.41
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Sokkoló támadás Londonban, egy kislány is a sérültek között

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.

A rendőrségi beszámoló szerint az incidens szerda este történt a brit főváros Hackney kerületében, ahol egy motorkerékpárról valaki tüzet nyitott az egyik helyi török étteremre, majd elmenekült.

A támadásban a kislány mellett három férfi is megsérült.

James Conway, a vizsgálatot irányító főfelügyelő szerint az egyik férfi valószínűleg maradandó sérüléseket szenvedett.

A Scotland Yard nyomozója a tájékoztatáshoz fűzött nyilatkozatában elmondta: a rendőrség nem sokkal később megtalálta a motorkerékpárt, amelyről a vizsgálat megállapította, hogy lopott volt.

Conway szerint a nyomozócsoport egyelőre nyitott kérdésként kezeli, hogy mi lehetett a támadás indítéka, de az ilyen jellegű incidensek „ritkán történnek spontán módon”.

Nagy-Britanniában rendkívül ritkák a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, mindenekelőtt a brit fegyvertartási törvények drákói szigora miatt.

A fegyvertartási szabályok szigorításának folyamata 1996 márciusáig nyúlik vissza, amikor egy zavart elméjű férfi 16 kisgyermeket és egy tanárt lőtt agyon a dél-skóciai Dunblane kisváros elemi iskolájában, majd saját magával is végzett.

Az azóta elfogadott törvényi szigorítások értelmében brit magánszemélyek ma már gyakorlatilag semmilyen jogcímen nem birtokolhatnak lőfegyvert, még az engedélyezett vadászfegyvereket sem lehet otthon tárolni, csak a vadásztársaságok páncélrekeszeiben.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×