eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Vlagyimir Putyin orosz elnök a belügyminisztérium vezetőségének kibővített ülésén Moszkvában 2024. április 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Szavosztyanov

Lefoglalt amerikai vagyonból indulhat kárpótlás Oroszországban

Vlagyimir Putyin engedélyezte a döntést.

Feljogosította az orosz bíróságokat Vlagyimir Putyin orosz elnök arra, hogy Oroszországban lévő amerikai vagyontárgyakat az orosz kintlévőségek amerikai lefoglalásából eredő károk kompenzálására használhassák fel.

Az erre vonatkozó rendelet, amelyet csütörtökön tettek közzé, az Egyesült Államok, az amerikai cégek és állampolgárok orosz területen található ingó és ingatlan vagyonára, az általuk birtokolt értékpapírokra, az orosz cégek alaptőkéjében való részesedésükre, valamint az Egyesült Államok és amerikaiak egyéb oroszországi tulajdonjogára vonatkozik.

A külföldi befektetések ellenőrzésével foglalkozó kormánybizottság megküldheti a bíróságnak azoknak az amerikai vagyontárgyaknak a listáját, amelyek "az arányosság elvének szem előtt tartásával felhasználhatók" az Egyesült Államokban lévő orosz vagyon, beleértve a jegybank vagyonának lefoglalásából eredő károk megtérítésére.

Címlapról ajánljuk
Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

Veszélyek, szabályok, büntetések – minden, amit a dunai közlekedésről és fürdőzésről tudni érdemes

A Dunán csak a kijelölt helyeken megengedett a fürdés, az éjszakai fürdőzés mindenhol tilos, tizennégy év alatti gyermek pedig nem vezethet vízi járműveket. Prohászka Richárd, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának vezetője az InfoRádióban elmondta: bizonyos szakaszokon a megszokott folyásiránnyal szemben hömpölyög a víz, ami adott esetben nagyon meglepheti a gyakorlatlan úszókat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Gigantikusra nőne a BYD Szegeden

Gigantikusra nőne a BYD Szegeden

A Byd elektromosautó-gyártó újabb csarnokok alapozására kért engedélyt Szegeden, amivel szinte megduplázódik a gyár eddig ismert területe. Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester is beszélt korábban arról egy interjúban, hogy a kínaiak az engedélyeket lépésről-lépésre szerzik meg a gyárhoz, miután a terület a birtokukba kerül. Ez három részletben zajlik, a második átadási fázis határideje szeptember, az utolsóé pedig az év vége - írja a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×