eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vöröslő égbolt a naplementében Mezőpeterd közelében 2018. április 9-én. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint egy nagy méretű ciklon szaharai port szállít térségünk felé, emiatt a hajnali órákban és alkonyat idején az égbolt vörösebb árnyalatú.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Fuldoklik Görögország

A Szaharából érkező sűrű homokvihar érte el hétfőn Görögországot, az év ezen szakaszában szokatlanul meleg időjárást kísérő légköri viszonyok különösen Athénban és Szalonikiben okoznak fennakadásokat a légi közlekedésben, valamint az egészségre is veszélyesek - jelentette az ERT görög közszolgálati televízió.

Egy orvosszervezet arra figyelmeztetett, hogy a sivatagi por a levegőben pollenekkel, baktériumokkal és gombákkal keveredhet, ami "az emberi szervezetre veszélyes, rendkívül mérgező elegyet eredményez".

A görög médiának nyilatkozó tüdőgyógyászok arra figyelmeztették az asztmától és más légzési nehézségektől szenvedőket, hogy kerüljék a szabadtéri testmozgást és a megerőltető fizikai munkát, de ha kimennek a szabadba, akkor viseljenek maszkot és napszemüveget.

A sűrű porfelhők miatt több légijárat is késett Szalonikiben

- jelentette a görög média.

A meteorológiai szolgálat közölte, hogy a homokviharok mellett - amelyek már a múlt héten is sújtották Európa több részét, Görögországot, Svájcot és Franciaországot - az előrejelzések szerint hétfőn várhatóan 26, a Peloponnészosz-félsziget déli részén és az Athénhoz közeli Élia szigetén pedig akár 31 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, ami a dél-európai országban szintén szokatlan az év ezen szakaszában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×