eur:
390.62
usd:
364.34
bux:
68293.32
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Gold mines
Nyitókép: Alexey Dozmorov/Getty Images

Még mindig nem tudták kimenteni a föld alatt rekedt aranybányászokat

Az egy hete történt baleset miatt 13 vájár nem tudott a felszínre jönni Oroszország egyik távol-keleti aranylelőhelyén.

A vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel talajvíz árasztotta el az orosz távol-keleti Pionyer aranybányát, ahol egy hete, mátcius 18-án kőzetomlás történt, és a mélyben bányászok rekedtek - tájékoztatta a TASZSZ hírügynökséget az operatív szolgálatok munkatársa. "A kúton keresztül elvégzett felderítés kimutatta, hogy 153 méter mélységben víz van a bánya járataiban" - mondta az illetékes.

További három kút fúrása folyamatban van. Változatlanul fennáll a veszélye egy újabb kőzetomlásnak, és annak, hogy beomlik a bánya védőfala. Emiatt a mentőket és a mérnököket visszavonták a bányából. "Műszaki tanácskozást tartanak, amelyen eldöntik, hogyan folytassák a mentési munkálatokat" - mondta az illetékes a hírügynökségnek.

A kőzetomlás és a jég betörése 97 méteres mélységben, 50 méterrel a bányászok utolsó regisztrált tartózkodási helye felett történt.

A bányászok utolsó tartózkodási helyét 147 méter mélységben regisztrálták, azonban nem sikerült velük kapcsolatot teremteni. A régióban szükségállapotot vezettek be.

A mentési munkálatokkal párhuzamosan a biztonsági előírások megsértésének gyanújával a nyomozók őrizetbe vették a bánya ügyvezető igazgatóját - számolt be üzenetküldő csatornáján az orosz Nyomozó Bizottság Amur-vidéki igazgatósága.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×