eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2023. május 16-án az angliai Bathban készített kép Katalin walesi hercegnőről, Vilmos walesi herceg, brit trónörökös feleségéről. Katalin 2024. január 16-án hasi műtéten esett át, a lábadozása várhatóan hosszabb ideig eltart. A Kensington-palota tájékoztatása szerint valószínűtlen, hogy a hercegnő húsvét előtt visszatérhet közfeladatainak ellátásához.
Nyitókép: MTI/AP pool/Kin Cheung

Több ember felfüggesztése lett a Katalin hercegné orvosi adataival kapcsolatos ügy vége

Vizsgálat indult a London Clinicben, ahol a hercegnét kezelték. A kórház szerint nem történt adatszivárogtatás.

Több dolgozót felfüggesztettek abban a kórházban, ahol Katalin walesi hercegné is hasüregi műtéten esett át, mert állítólag jogtalanul hozzájutottak az éppen kezelés alatt álló hercegné orvosi feljegyzéseihez - írja a Világgazdaság a The Independent értesülése alapján.

Az érintettek ellen fegyelmi eljárás indulhat adatsértésért, és az adatvédelmi felügyelet is előveheti őket.

Ha a vád igaznak bizonyul, felső korlát nélkül szabható ki rájuk pénzbírság.

A brit királyi család rendszeresen veszi igénybe a kórház szolgáltatásait, így szinte a család minden tagjáról vannak orvosi feljegyzések az adatbázisban. A kórház tájékoztatása szerint III. Károly brit király adatai nem kerültek veszélybe az incidens során. Mint írják, nem erősítették meg, de feltételezhető, hogy végül a hercegné egészségi állapotáról sem került közkézre semmilyen információ.

A Canterbury érsek, Justin Welby úgy kommentálta a helyzetet, hogy

a társadalom "a Katalin körüli összeesküvés megszállottjává válik", és bírálta azokat, akik alaptalan spekulációkat terjesztenek a walesi hercegnéről.

A közelmúltban több teória is született Katalin hercegné műtétével kapcsolatban, több sajtóorgánum is arról számolt be, hogy a brit királyi család fontos bejelentést tervez. Állítólag a királyi család készenlétbe állította a BBC-t a bejelentést miatt, ezt viszont eddig egyik fél sem erősítette meg. A bejelentés azóta sem történt meg - írja a lap.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×