eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Hőlégballonból zuhant a halálba

Életét vesztette egy ausztrál férfi hétfőn, miután kiesett egy hőlégballon kosarából Ausztrália második legnagyobb városa, Melbourne felett - jelentette Victoria állam rendőrsége.

A hőlégballon hajnalban szállt fel Melbourne egyik északi külvárosából, és mintegy 30 percig volt a levegőben utasaival, amikor a baleset bekövetkezett. A férfi holttestét lakott területen találták meg, a hőlégballon onnan több kilométerre, biztonságban ért földet.

A rendőrség egyelőre balesetként kezeli halálesetet, de még meghallgatják a szemtanúkat, illetve a többi utast és a jármű irányítóját is.

Az Ausztrál Hőlégballon Szövetség és a nemzeti kereskedelmi hőlégballon társaság részvétét fejezte ki a férfi családjának és hozzátartozóinak. Közleményükben kiemelték, hogy a hőlégballonok kosarait a biztonságot szem előtt tartva tervezték, kifejezetten azért, hogy megakadályozzák az utasok véletlenszerű kiesését. „Az utasokat és a pilótát érthető módon megrázta ez a tragédia, az üzemeltető ezért pszichológiai támogatást és tanácsadást biztosít minden érintett számára” – fűzték hozzá.

Az esetet a munkavédelmi és a repülésbiztonsági felügyeletek is vizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×