eur:
395.31
usd:
372.19
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A tank ship can be seen sailing in the waters of Austrheim, Norway against a stunning sunset backdrop. Shot from a drone on a summer evening.
Nyitókép: Morten Falch Sortland/Getty Images

Svájci tankerhajót vettek célba a húszi rakéták

A jemeni húszik által az M/V MSC SKY II nevű libériai zászló alatt hajózó, svájci tulajdonban lévő konténerszállító hajóra kilőtt két ballisztikus rakéta egyike eltalálta az Ádeni-öbölben közlekedő vízi járművet – közölte az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnoksága (CENTCOM) kedden.

Az első jelentések szerint a hajón nem történt személyi sérülés, és a konténerszállító hajó nem kért segítséget, és folytatta útját – áll a CENTCOM közleményében.

Az Iránnal szövetséges húszik katonai szóvivője szerint több rakétával vették célba a hajót.

Az amerikai hadsereg közlése szerint a jemeni húszik egy ballisztikus rakétát is kilőttek Jemenből a Vörös-tenger déli részére, az azonban a vízbe csapódott.

Korábban az Egyesült Államok és Nagy-Britannia csapásokat mért jemeni húszi célpontokra, és a lázadók csoportját terrorszervezetté minősítette.

Az Irán által támogatott húszik a Vörös-tengeren közlekedő - szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő - kereskedelmi és hadihajókat támadják rendszeresen azóta, hogy Izrael októberben hadműveleteket kezdett a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen. A támadások miatt számos, Ázsiából Európába tartó teherhajó jóval hosszabb úton közlekedik, elkerülve a Vörös-tenger térségét.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×