eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A tank ship can be seen sailing in the waters of Austrheim, Norway against a stunning sunset backdrop. Shot from a drone on a summer evening.
Nyitókép: Morten Falch Sortland/Getty Images

Svájci tankerhajót vettek célba a húszi rakéták

A jemeni húszik által az M/V MSC SKY II nevű libériai zászló alatt hajózó, svájci tulajdonban lévő konténerszállító hajóra kilőtt két ballisztikus rakéta egyike eltalálta az Ádeni-öbölben közlekedő vízi járművet – közölte az Egyesült Államok közel-keleti és közép-ázsiai műveleteit irányító Középső Parancsnoksága (CENTCOM) kedden.

Az első jelentések szerint a hajón nem történt személyi sérülés, és a konténerszállító hajó nem kért segítséget, és folytatta útját – áll a CENTCOM közleményében.

Az Iránnal szövetséges húszik katonai szóvivője szerint több rakétával vették célba a hajót.

Az amerikai hadsereg közlése szerint a jemeni húszik egy ballisztikus rakétát is kilőttek Jemenből a Vörös-tenger déli részére, az azonban a vízbe csapódott.

Korábban az Egyesült Államok és Nagy-Britannia csapásokat mért jemeni húszi célpontokra, és a lázadók csoportját terrorszervezetté minősítette.

Az Irán által támogatott húszik a Vörös-tengeren közlekedő - szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő - kereskedelmi és hadihajókat támadják rendszeresen azóta, hogy Izrael októberben hadműveleteket kezdett a Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet ellen. A támadások miatt számos, Ázsiából Európába tartó teherhajó jóval hosszabb úton közlekedik, elkerülve a Vörös-tenger térségét.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×