eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Michael Dunning/Getty Images

Vasszigor a szomszédban, vigyázz, lefoglalhatják az autódat

Március 1-től lefoglalhatják a kocsidat Ausztriában, ha gyorsan hajtasz.

Az új szabályozás értelmében, aki lakott területen belül 80 km/h-val, lakott területen kívül pedig 90 km/h-val túllépi a megengedett legnagyobb sebességet, annak akár lefoglalhatják, sőt el is árverezhetik az autóját - írja a vezess.hu.

Azok esetében merülhet fel a drasztikus intézkedés esélye, akik

városban 50 helyett 130-cal, országúton pedig 90 helyett 180-nal hajtanak.

Ha felmerül a közúti versenyzés gyanúja, a lefoglalás és árverezés már lakott területen belüli 60 km/h-s sebességtúllépés esetén is lehetséges lehet. A visszaeső gyorshajtókat akár örökre eltilthatják a vezetéstől.

A helyi autóklub szkeptikus, szerintük a szigorítás helyett inkább több célzott ellenőrzésre lenne szükség, mert a potenciális lebukás nagyobb valószínűsége automatikusan lelassítaná az autósokat, ami sokkal hatékonyabban növelné a közlekedésbiztonságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×