eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Lufthansa

Jön a menetrend szerinti újabb Lufthansa sztrájk

Kedd hajnaltól egy napos sztrájkot kezd a Lufthansa földi kiszolgáló személyzete több német nagyvárosban.

A figyelmeztető sztrájk több mint 100 ezer utast érint majd a frankfurti, müncheni, hamburgi, berlini, düsseldorfi, köln-bonni és stuttgarti repülőtéren.

A Lufthansa áruszállítási és a műszaki kiszolgáló személyzete már hétfőn este sztrájkba lép a szolgáltató szektor vezető munkavállalói érdekképviselete, a ver.di felhívására − írja az economx.hu.

Az együttvéve 35 órás leállás jelentős fennakadásokkal, járattörlésekkel, késésekkel jár majd − figyelmeztetett a társaság.

A legnagyobb német légitársaságnál legutóbb alig másfél hete sztrájkoltak. Az akkori, 27 órás munkabeszüntetés miatt 900 járatot töröltek, az összes járat mintegy 90 százalékát.

A ver.di legalább 10 százalékos fizetésemelést követel a földi személyzetnek, rámutatva, hogy míg a pilóták évi alapfizetése a 270 ezer euróit is eléri, és a munkaadó mégis 10 százalékot meghaladó béremeléssel kedveskedik nekik, a kiszolgáló területen dolgozó munkavállalók alig 13 eurós bruttó órabérért roboltolnak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×