eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
30 limit with blue sky and space for copy
Nyitókép: tattywelshie/Getty Images

Törvényben tiltották be a radikális sebességkorlátozást

Matteo Salvini hadat üzent Bologna városának, de lépése üzenet más városoknak is.

Matteo Salvini, Olaszország közlekedési minisztere rendeletet adott aki, amelyben arra szólítja fel a helyi önkormányzatokat, hogy ne kövessék átgondolatlanul Bologna példáját az autók sebességének radikális korlátozásában – írja a Totalcar.

Az olaszországi város belső részének 70 százalékán 50 km/óráról 30-ra mérsékelték a megengedett legnagyobb sebességet. A város, amelyet egy balközép színezetű helyhatóság irányít, az országban elsőként vezetett be ilyen szigorú korlátozást. A radikális jobboldali Liga élén álló Salvini azzal vádolja a város vezetőségét, hogy ezzel megnehezíti a munkába járó emberek és a helyi vállalkozók életét.

Az önkormányzat arra hivatkozik, hogy a kevesebb kipufogógáznak köszönhetően javulhat a levegőminősége. Emellett az alacsony sebesség csökkenti a balesetek, különösen a súlyos sérülésekkel járó balesetek számát. A cél az, hogy senki se haljon meg közlekedési balesetben a városban.

A hatoldalas közlekedési miniszteri rendelet szerint radikális sebességkorlátozást csak érzékeny helyeken, például iskolák környékén szabad bevezetni. Ennek szellemében az ennél szélesebb körre terjedő intézkedéseket a tárca az állam nevében felülírhatja.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×