eur:
389.43
usd:
361.95
bux:
68601.74
2024. május 7. kedd Gizella
Vállról indítható, Stinger típusú légelhárító rakétavetőt használ egy ukrán légvédelmi alakulat tagja a frontvonalnál, a kelet-ukrajnai Donyeck megyében 2023. május 18-án, az Ukrajna elleni orosz hadviselés második évében.
Nyitókép: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

Fokozták a nyomást Donyeck környékén az oroszok

Ukrán támadások visszaveréséről, és az ellenség eszközeinek megsemmisítéséről számolt be az orosz védelmi tárca.

Kedvezőbb állásokat foglaltak el az orosz erők Donyeck környékén, miközben két frontszakaszon hat ukrán támadást vertek vissza - közölte keddi hadijelentésében az orosz védelmi tárca.

A minisztérium szerint mind Kupjanszk, mind Liman "irányában" három-három ukrán roham hiúsult meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatás értelmében az "érintkezési vonal" mentén az ukrán fél vesztesége "mintegy 885" katona volt, akik közül a legtöbben, "mintegy 310-en" a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy üzemanyagraktárt, egy német gyártmányú IRIS-T légvédelmi rakétarendszerhez tartozó lokátort, hat harckocsit, hat páncélozott harcjárművet, három gyalogsági harcjárművet, két brit FH-70-es vontatott löveget, 12 HIMARS és Uragan sorozatvető-rakétát, egy JDAM irányítható légibombát, valamint 86 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást.

A moszkvai védelmi minisztérium szerint egyedül keddre virradó éjszaka folyamán a légvédelem 21 repülőgép típusú, pilóta nélküli repülőszerkezetet lőtt le orosz légtérben: 11-et a 2014-ben elcsatolt Krím, ötöt a belgorodi, hármat a brjanszki, egyet-egyet pedig a kalugai és tulai régió légterében.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×