eur:
388.92
usd:
363.44
bux:
68130.83
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Irakli Garibashvili georgiai kormányfő beszél a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencián a Bálna Budapestben 2023. május 4-én. A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC) a jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozása.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Lemond a grúz miniszterelnök

Irakli Garibasvili grúz miniszterelnök azzal indokolta távozását: időt akar adni utódjának, hogy felkészüljön a dél-kaukázusi országban októberben esedékes parlamenti választásokra.

A grúz média korábban arról számolt be, hogy Irakli Kobahidze, a tbiliszi parlament volt elnöke váltja Garibasvilit, aki 2021 óta tölti be a miniszterelnöki tisztséget.

Garibasvili elmondása szerint a jelenleg kormányon lévő Grúziai Álom párt vezetői posztját ajánlották fel neki, amelynek kérdését a csütörtöki pártkongresszuson fogják megvitatni.

Korneli Kakacsia, a Grúziai Politikai Intézet igazgatója szerint

a miniszterelnök-váltás valószínűleg nem hoz politikai változásokat, és elsősorban a kormányzó blokk megerősítését célozná a választások előtt.

Az országos közvélemény-kutatások szerint a Grúziai Álom messze az ország legnépszerűbb pártja, de 2020 óta, amikor szűk többséget szerzett a törvényhozásban, veszített támogatottságából.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×