eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Izraeli harcjármű a Gázai övezet határának térségében, Dél-Izraelben 2024. január 17-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Az imádságnak köszönheti életét egy izraeli egység

Jeruzsálem felé fordulva imádkozott a katona, amikor megpillantott egy felfegyverzett terroristát.

Az izraeli hadsereg az elmúlt 24 óra alatt mintegy 60 fegyveressel végzett a Gázai övezetben, csak Hán-Junisz térségében 40 fegyverest öltek meg – közölte csütörtökön az izraeli hadsereg (IDF). A Hamász palesztin terrorszervezet felszámolására törekvő Izrael azt gyanítja, hogy a fegyveresek a Gáza alatt kiépített alagúthálózatban rejtőzködnek.

Az október 7-én kezdődő izraeli hadművelet fókusza jelenleg az övezet déli részére helyeződött át; az izraeli védelmi minisztérium közlése szerint a Hamász elleni északi offenzíva véget ért.

A hadsereg által közölt jelentéseket egyenlőre nem sikerült független forrásból megerősíteni.

A Hamász és más szélsőséges csoportok fegyveresei október 7-én több mint 1200 emberrel végeztek és 250 izraeli túszt ejtettek Izrael déli részén. Sokan közülük mind ez idáig nem szabadultak ki.

Izrael tömeges légicsapásokkal és szárazföldi offenzívával válaszolt a támadásra, amely több mint 24 400 ember halálához vezetett a Hamász ellenőrzése alá tartozó egészségügyi minisztérium jelentése szerint.

Imádkozó katona mentette meg egész egysége életét

Közben a zsido.com arról számolt be, hogy egy imádkozó katona mentette meg az egész egysége életét. Mint írják, Málkiel Ben Joszef Gázában teljesít katonai szolgálatot. Egysége néhány nappal ezelőtt egy olyan területen haladt előre, amelyet az izraeli katonák korábban már megtisztítottak.

Volt néhány percük, mindenki leült pihenni, és Málkiel kihasználta a nyugodt(nak hitt) pillanatokat, hogy elmondja a délutáni mincha imát. Az ősi szokásnak megfelelően Jeruzsálem felé fordult, míg a többiek ennek az iránynak háttal foglaltak helyet. Az ámidá állóima közben volt, amikor egyszer csak egy terroristát látott meg, gránátvetővel a vállán. Éppen akkor kúszott elő egy korábban fel nem fedezett terroralagút nyílásából.

Málkiel nem késlekedett – olvasható –, és mivel életmentés céljából az ámidá imát is meg szabad szakítani, a társaiért kiáltott és közben már lőtt is. Végül sikerült ártalmatlanná tenniük a terroristát.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: a kórokozó mindenkin ott van, és nem érdemes a piros csíkra várni

húsevőbaktérium-fertőzés
Rusvai Miklós: a kórokozó mindenkin ott van, és nem érdemes a piros csíkra várni

A virológus elmondja, mit érdemes tudni a kórokozóról, ami Vadász Zsoltnak, az Operettszínház művészének tragikus hirtelenségű halálát is okozhatta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 28. 22:05
×
×
×
×