eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Mauritiuson is ölt a pusztító Belal ciklon – képek

Mauritiuson a legmagasabb fokú riadókészültséget rendelték el kedden a Belal ciklon miatt, amely végigsöpört a kis indiai-óceáni országon, széles körű károkat okozva, egy ember meghalt.

Az 1,3 millió lakosú szigeten a riasztási fokozatot 4-esre, a maximális szintre emelték a ciklon átvonulását követően, amely korábban Réunion szigetét is elérte.

A kormány mindenkit arra utasított, hogy maradjon otthon. Kedd délig kijárási tilalom van érvényben, csak néhányan, például a mentésben dolgozók mehetnek ki. A hatóságok jelezték azt is, hogy az iskolák kedden zárva maradnak.

A szigeten több ezer ember maradt áram nélkül, a fővárosban, Port Louis-ban sok autó víz alá került, egyes esetekben a járműveket az áramlatok elsodorták. A területet hétfőn özönvízszerű esőzések és óránként több mint 100 kilométeres széllökések sújtották.

További értesítésig zárva tart a fővárosi repülőtér. A rendőrség közölte, hogy egy motoros holttestét találták meg egy elárasztott országúton, aki közúti baleset áldozata lett.

A Belal ciklon középpontja Mauritiustól mintegy 210 kilométerre dél-délkeletre van, és a helyi meteorológiai szolgálat szerint óránként mintegy 18 kilométeres sebességgel halad délkelet felé.

Címlapról ajánljuk

Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat

Felemás eredményeket hoztak a magyar válogatott eddigi bemutatkozó mérkőzései a nagy tornákon. A sor győzelemmel kezdődött 1934-ben. Érdekes: Németországban először játszik Eb- vagy vb-mérkőzést a délután fehér mezben játszó „meggypiros” alakulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×