eur:
391.22
usd:
367.35
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Abstract Aerial Art/Getty Images

Mauritiuson is ölt a pusztító Belal ciklon – képek

Mauritiuson a legmagasabb fokú riadókészültséget rendelték el kedden a Belal ciklon miatt, amely végigsöpört a kis indiai-óceáni országon, széles körű károkat okozva, egy ember meghalt.

Az 1,3 millió lakosú szigeten a riasztási fokozatot 4-esre, a maximális szintre emelték a ciklon átvonulását követően, amely korábban Réunion szigetét is elérte.

A kormány mindenkit arra utasított, hogy maradjon otthon. Kedd délig kijárási tilalom van érvényben, csak néhányan, például a mentésben dolgozók mehetnek ki. A hatóságok jelezték azt is, hogy az iskolák kedden zárva maradnak.

A szigeten több ezer ember maradt áram nélkül, a fővárosban, Port Louis-ban sok autó víz alá került, egyes esetekben a járműveket az áramlatok elsodorták. A területet hétfőn özönvízszerű esőzések és óránként több mint 100 kilométeres széllökések sújtották.

További értesítésig zárva tart a fővárosi repülőtér. A rendőrség közölte, hogy egy motoros holttestét találták meg egy elárasztott országúton, aki közúti baleset áldozata lett.

A Belal ciklon középpontja Mauritiustól mintegy 210 kilométerre dél-délkeletre van, és a helyi meteorológiai szolgálat szerint óránként mintegy 18 kilométeres sebességgel halad délkelet felé.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

Jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, mégis lassan halad a digitalizáció

A magyar GDP mintegy egyötödét adja az ipar, azonban a versenyképességét garantáló ipari digitalizáció gyerekcipőben jár itthon. Az NTPSz (Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség) célja, hogy networking és tudásátadás koordinálásával segítse a folyamatot. A nemrég lezajlott Smart Manufacturing Fesztivál sarokpont volt a szervezet életében: láthatóvá tette az ipari digitalizációt és számtalan vállalat között indult meg a párbeszéd a fesztiválnak köszönhetően, amely több mint 2000 fő számára tette lehetővé a részvételt. Az NTPSz április 29-én tartotta a fesztivál záróeseményét, ennek keretében a szervezet távlati céljait is kijelölték.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×