eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat tulajdonosa beszél az Olasz Testvérek kormánypárt  ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevű találkozón Rómában 2023. december 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

2024-et Elon Musk kezdheti a leggazdagabbként - lista

Megdöbbentő mértékben növelte vagyonát idén a Teslának köszönhetően, azonban más multimilliárdosok sem voltak tétlenek.

A nullával egyenlő annak az esélye, hogy valaki megelőzze a Bloomberg milliárdosainak listáján az év végéig Elon Muskot, a Tesla, a SpaceX, stb. alapító tulajdonosát, hiszen 235 milliárd dolláros vagyonához képest a második helyezett francia Bernard Arnault, az LVMH luxuscég tulajdonosa "csupán" 179 milliárd dollárt tud felmutatni - számolt be róla a Világgazdaság.

A Tesla révén az utóbbi időben igencsak gyarapodik a Musk-vagyon, hiszen az elmúlt hónapban 11 százalékkal, 261 dollárra drágult az ikonikus e-autógyártó cég részvénykurzusa.

Elon Musk ennek következtében közel 3 milliárddal lett gazdagabb egyetlen nap alatt, míg az elmúlt évben közel 100 milliárddal.

Bernard Arnault ehhez képest "mindössze" fél milliárdot gyűjtött egy nap alatt, az elmúlt évben pedig 17 milliárd dollárral kellett megelégednie - írja a lap. Hozzáteszik, lehetséges, hogy Jeff Bezos is elévág a harmadik helyről, ugyanis az Amazon főtulajdonosa 365 nap alatt 77 milliárd dollárt szedett össze, és már csak egy milliárd dolláros lemaradással lohol a francia nyomában.

A negyedik helyen Bill Gates sem tétlenkedett, mivel 31 milliárddal, 140 milliárd dollárra növelte vagyonát, egyelőre megtartva vékonyodó előnyét Steve Ballmerrel, cégének, a Microsoftnak az egykori vezérigazgatójával szemben, aki 44,5 milliárd dollárral rukkolt előre, és már csak 10 milliárddal van tőle leszakadva.

A hatodik helyért is folyik a küzdelem a Meta-tulajdonos Marc Zuckerberg és az Alphabet-alapító Larry Page között.

Mindketten 128 milliárd dolláron csücsülnek, ám míg a Facebook-király 83 milliárddal gazdagodott idén, Larry Page 45 milliárdos növekménnyel szerénykedik a hetedik helyen.

Larry Paget névrokona, Larry Ellison követi a sorban, aki 32 milliárddal, 124 milliárd dollárig kapaszkodott az Oracle vállalatnak köszönhetően.

Sokan vannak a 120 milliárd dolláros vagyon környékén, lévén Sergey Brin, a másik híres Alphabet-alapító 121 milliárd dollárt mondhat jelenleg a magáénak, 42 milliárddal többet, mint tavaly ilyenkor.

Warren Buffettet pedig barátja, Charlie Munger elvesztése mellett még az is sújtja év végén, hogy éppen csak megragadt a tizedik helyen 120 milliárdos vagyonával, miután csak 12,5 milliárddal gyarapodott. Ennyivel értékelődött fel a Berkshire Hathaway-ben meglévő részvénypakettje tavaly december óta.

A gazdasági lap megjegyzi azt is, hogy a világ 10 leggazdagabb embere közül 9 az Egyesült Államok polgára, a top 50-ben azonban már árnyaltabb a helyzet, hiszen ott összesen 26 amerikai állampolgár foglal helyet.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×