eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Bűnözőktől lefoglalt luxus autók a török rendőrség kötelékében. Forrás: police.hu
Nyitókép: Forrás: police.hu

Lefoglalt, méregdrága sportautókat kaptak "jutalmul" a rendőrök

Bűnözőktől lefoglalt luxusjárművekkel bővült a török rendőrség szolgálati autóflottája.

Török nyomozók november elején számolták fel Hakan Ayik drogbandáját, és 23 gépkocsit is lefoglaltak amelyek értéke 100 millió török líra, mintegy 1,2 milliárd forint - számolt be az érdekességről a police.hu. Ali Yerlikaya török belügyminiszter úgy döntött, ezek mind a török rendőrség állományába kerülnek.

Az átalakításuk sem váratott sokat magára, és már meg is mutatták őket a nagyközönségnek, meg persze a luxusról ábrándozó bűnözőknek. Van köztük Bentley Continental GT, Ferrari 488 GTB, Porsche Taycan Turbo S, Mercedes-Benz GLS, Land Rover Range Rover L460, Volvo XC90s és Audi A6, illetve BMW 120i és Volkswagen Golf R. A hatóság előzetes közlése és a képek tanúsága szerint mindegyik a közlekedésrendészeté lett.

A rendőrségi portál azt is megírja, hogy milyen fondorlatos módon buktatták le a nemzetközi bűnözőket.

Igaz, korábban - főleg az ausztrálok - azzal vádolták a török rendőröket, hogy szemet hunynak az ausztrál állampolgárságú Hakan Ayik és bandájának üzelmei felett,

most kiderült, mi állt a látszólagos engedékenység mögött.

A török–ausztrál maffiavezér volt az FBI és az Interpol Trójai Pajzs nevezetű lehallgatási akciójának a kulcsfigurája. Fedett ügynökök ajánlották figyelmébe az ANOM névre hallgató, egymással kódolt kommunikációra képes eszközöket, amelyekből hamarosan minden „üzlettársa” és üzlettársai üzlettársai is akartak legalább tízet.

Összesen 12 ezer „FBI-telefon” talált így bűnöző gazdára, amelyeket 16 országban használtak. 2021 júniusában volt a nagy rajtaütés, melynek nyomán 800 bűnözőt ültettek rács mögé 18 országban. Ayikot akkor nem vonták felelősségre, és ezért is hihette, hogy Törökországban nem kell az Interpoltól tartania, de a jelek szerint ezt is rosszul gondolta.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×