eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyászolók a prágai Károly Egyetem főépülete előtt 2023. december 22-én, miután az előző nap az egyik hallgató lövöldözött a bölcsészkar épületében, és tizennégy embert megölt, huszonötöt megsebesített. A támadó is életét vesztette, de egyelőre nem tudni, hogyan.
Nyitókép: MTI/AP/Erdős Dénes

Eggyel kevesebb áldozat Prágában, külföldi sincs a halottak között

Korábbi jelentésekkel ellentétben nincs külföldi halálos áldozata a prágai Károly Egyetemen csütörtökön lezajlott fegyveres támadásnak, a három külföldi állampolgár a sebesültek között van.

"Az elhunytak között nincs külföldi állampolgár" - közölte Vit Rakusan cseh belügyminiszter pénteken a cseh közszolgálati rádióban.

"Egy adatot szeretnék kiemelni: tizenhárom halálos áldozata van az őrült lövöldözőnek, aki maga is a halottak között van" - mutatott rá.

Prága, 2023. december 21.
Vit Rakusan cseh belügyminiszter (j) és Martin Vondrasek rendőrfőnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A fegyveres támadásban legkevesebb 15 ember életét vesztette, 30-an megsebesültek. A rendőrség közlése szerint a 24 éves elkövető az egyetem hallgatója volt és ő is az áldozatok között van.
MTI/EPA/Martin Divisek
Prága, 2023. december 21. Vit Rakusan cseh belügyminiszter (j) és Martin Vondrasek rendőrfőnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a prágai Károly Egyetem filozófia intézeténél, a Jan Palach téren elkövetett lövöldözés helyszínén 2023. december 21-én. A fegyveres támadásban legkevesebb 15 ember életét vesztette, 30-an megsebesültek. A rendőrség közlése szerint a 24 éves elkövető az egyetem hallgatója volt és ő is az áldozatok között van. MTI/EPA/Martin Divisek

A miniszter elmondása szerint a támadó által megsebesített 25 személy közül három külföldi állampolgár: ketten az Egyesült Arab Emírségek, a harmadik pedig Hollandia állampolgára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×