eur:
389.61
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Lufthansa német légitársaság egyik gépe leszáll a frankfurti nemzetközi repülőtéren 2020. június 23-án. Sajtójelentések szerint a német kormány és a Lufthansa megegyezett a német állam 9 milliárd eurós mentőcsomagjáról, de az egyik befektető nem adta hozzájárulását. A német légitársaság június 25-én tart virtuális közgyűlést a részvényesek számára.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Háború ide vagy oda, újraindítja izraeli járatait a Lufthansa

Más légitársaságok egyelőre kivárnak.

A Reuters beszámolója szerint a Lufthansa december 15-én jelentette be, hogy január 8-tól újraindítja járatait Tel-Avivba. A német légitársaság korábban október 9-én függesztette fel az Izraelbe irányuló járatait a Hamásszal kiéleződő konfliktus miatt. Ezzel a döntéssel a Lufthansa az egyik első nemzetközi légitársaságként indítja újra járatait Izraelbe – írja a Portfolio.

Noha Izrael a Hamász október 7-i támadása után nem zárta le légterét a polgári járatok elől, számos nemzetközi légitársaság nem sokkal a konfliktus kitörése után beszüntette a Tel-Aviv-i Ben Gurion repülőtérre és Libanonba irányuló járatokat.

A Tel Avivba tartó járatok újraindítása mellett a Lufthansa a korábban szintén leállított bejrúti járatokat is újraindította. Ezt a légitársaság közleménye is megerősítette, amiben megemlítette, hogy a Swiss Airlines és az Eurowings is újraindította a bejrúti járatait.

A Lufthansa közölte, hogy az Izraelbe tartó járatokra december 18-tól, hétfőtől lehet foglalni. Más légitársaságoktól, például az Air France-KLM-től, a British Airways tulajdonosától, az IAG-től, a Ryanairtől és az EasyJettől azonban nem érkezett azonnali válasz arra vonatkozóan, hogy követik-e a példát, és újraindítják-e járataikat Izraelbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×