eur:
394.07
usd:
363.73
bux:
66169.03
2024. március 1. péntek Albin
Mahmúd Abbász, a Palesztin Hatóság elnöke az Angela Merkel német kancellárral közösen tartott sajtóértekezletén a berlini kancellári hivatalban 2019. augusztus 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Palesztin elnök: vizsgálja ki a Nemzetközi Büntetőbíróság, mit csinál most Izrael!

Izrael a Gázai övezetben és Ciszjordániában végrehajtott műveleteinek kivizsgálására szólította fel szombaton Mahmúd Abbász palesztin elnök Rámalláhban a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyészét, Karim Khant - közölte a WAFA palesztin hírügynökség.

Mindeközben palesztin emberi jogi szervezetek leszögezték: nem hajlandóak találkozni Khannal, akit azzal vádolnak, hogy elfogult Izrael javára. Ammár el-Dvejk, az ombudsmani feladatokat ellátó Emberi Jogok Független Bizottsága (ICHR) nevű palesztin szervezet ügyvezető igazgatója azt vetette Khan szemére, hogy a látogatás "nem független és nem is professzionális".

Khan az Izrael déli részéből a Hamász és az Iszlám Dzsihád terrorszervezetek által elhurcoltak családtagjai kérésére érkezett Izraelbe. A főügyész az érintett családok ügyvédjeivel, illetve túszok rokonaival is tervez megbeszéléseket.

A Gázai övezetet uraló Hamász október 7-i, Izrael ellen intézett összehangolt támadása óta kitört harcokban a felek kölcsönösen megvádolták egymást háborús bűnökkel és az emberi jogok megsértésével.

Palesztin egészségügyi hatóságok adatai szerint az izraeli válaszcsapásoknak már több mint 15 ezer áldozata van Gázában.

Címlapról ajánljuk
Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése
Aréna

Baán László: nagyon-nagyon meggyőző Demeter Szilárd érvelése

Az integrációnak lehetnek előnyei – így kommentálta a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ létrejöttét az InfoRádió Aréna című műsorában Baán László. A Szépművészeti Múzeum főigazgatója azt mondta, az új kulturális holdingon belül az egyes intézmények megtartják az önállóságukat, de a központ – ami minisztériumi hatásköröket vesz át – számos téren összhangot teremt majd köztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×