eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: police.hu

Drogbandát számoltak fel Dalmáciában

Mintegy egy tonna Dél-Amerikából származó kokaint és marihuanát, valamint 100 kilogramm hasist foglaltak le

Drogkereskedő bandát számoltak fel a horvátországi Split-Dalmát megyében, a művelet során 19 embert állítottak elő - közölte szerdán a horvát rendőrség.

A horvát nyomozóhatóságon kívül a német ügyészség is részt vett az akcióban.

A közlemény szerint a 19 horvát állampolgárt - akik ellen bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - szerdán vették őrizetbe a hatóságok. Ugyanennek a bűnbandának több tagja már börtönben van - tették hozzá.

Davor Bozinovic belügyminiszter újságíróknak elmondta: olyan akcióról van szó, amelyben a szervezett bűnözés elleni ügyészség (USKOK) együttműködött más nemzetközi szervezetekkel. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, amelynek során mintegy egy tonna Dél-Amerikából származó kokaint és marihuanát, valamint 100 kilogramm hasist foglaltak le - mutatott rá.

A tárcavezető hozzátette: egy újabb sikeres bűnügyi nyomozást és közös akciósorozatot sikerült végrehajtani, amivel a horvát rendőrség a leghatékonyabbak közé tartozik, és egyre nagyobb szerepet vállal a kábítószer-csempészet elleni küzdelemben Európának ezen a részén.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×