eur:
395.63
usd:
364.5
bux:
66319.5
2024. március 5. kedd Adorján, Adrián
Industrial equipment (pipes, manometer/pressure gauge, levers, faucets, indicators) in a natural gas compressor station.
Nyitókép: CatEyePerspective/Getty Images

Szivárgás miatt ideiglenesen leállítottak egy Balti-tengeri gázvezetéket

A Finnországot Észtországgal összekötő Balti-tengeri gázvezetéken észlelték a szivárgást - közölték az üzemeltető vállalatok.

A finn Gasgrid Finland és az észt Elering jelezte, hogy vasárnap hajnalban szokatlan nyomáscsökkenést észleltek a Balticconnector vezetékben. Felmerült a gyanú, hogy szivárgás állhat fenn, és emiatt a vezetéket ideiglenesen lezárták. A két rendszerüzemeltető közösen vizsgálja az incidens körülményeit. Közlésük szerint akár több hónapot is igénybe vehet a helyreállítás, ha a nyomáscsökkenést valóban szivárgás okozta és károk keletkeztek a vezetékben.

A gázvezeték ideiglenes leállításától függetlenül mindkét országban zavartalan és biztosított a lakosság gázellátása - közölte a Gasgrid Finland és az Elering.

Az érintett, 77 kilométer hosszú gázvezeték a Balti-tenger alatt 2020 eleje óta köti össze a finnországi Inkoo LNG-terminált Paldiski észt kikötővárossal.

Tavaly szeptemberben az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat és az Északi Áramlat-2 gázvezetéken történtek robbanások, Svédország és Dánia gazdasági övezetében. Akkor négy helyen észleltek gázszivárgást. A vizsgálatok azt már megállapították, hogy szándékos merénylet történt, de felelőst mind ez idáig nem neveztek meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×