eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Folytatódik a köhögéscsillapító-botrány

Mérgező vegyületeket talált az indiai gyógyszerhatóság a Norris Medicines által gyártott köhögéscsillapító szirupokban - szerepel a kormány által kiadott jelentésben.

A gyógyszerekben hasonló mérgező vegyületet találtak, mint a tavaly Gambiában, Üzbegisztánban és Kamerunban számos gyermek halálához köthető szirupokban.

Az állami élelmiszer- és gyógyszerügyi biztos szerdán közölte a Reuters hírügynökséggel, hogy a Norris Medicines gyárának szeptemberi vizsgálata után felfüggesztették a gyógyszergyártást közegészségügyi körülményekre hivatkozva.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) augusztusi jelentése szerint az Irakban árusított köhögéscsillapító termékekben is elfogadhatatlan mennyiségű mérgező vegyületet találtak.

Az indiai gyógyszerszabályozó hatóság a Fourrts indiai vállalat által gyártott köhögéscsillapító szirup három, augusztusban piacra dobott terméksorában is mérgező anyagokat talált.

A vállalat elnöke augusztusban azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a közelmúltban vizsgált szirupok vizsgálata során nem találtak mérgező anyagokat. Elmondása szerint nem érkezett jelentés hozzájuk halálesetről vagy káros hatásokról, az iraki piacra bocsátott termékeiket pedig elővigyázatosságból visszahívták.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×