eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Alabino, 2017. augusztus 22.Az orosz Grad rakétavetővel tüzelnek a harmadszor megrendezett Nemzetközi Haditechnikai Fórumon a Moszkvai területen fekvő Alabinóban 2017. augusztus 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Támadásban az oroszok

Kedvezőbb hadállásokat foglaltak el az orosz erők az ukrajnai front dél-donyecki szakaszán, miközben a Zaporizzsja megyei Prijutne településnél két ukrán támadást visszavertek - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az itteni harcokban az ukrán fél veszteségeinek és sebesültjeinek száma 105, beleértve a 110. területvédelmi dandár egy diverzáns- és felderítőcsoportját, valamint két páncélozott harcjárművet és öt gépkocsit. A hadijelentés szerint a front teljes hosszán az ukrán fegyveres erők hét sikertelen támadást indítottak, amelyekben 575 katonát veszítettek el.

A moszkvai tájékoztatás a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek kötött egy vezetési- és megfigyelőpontot, két lőszerraktárt, egy Szu-25-ös harci gépet - ezzel a háború kezdete óta megsemmisített ukrán repülőgépek száma 480-ra nőtt az orosz nyilvántartás szerint - hat páncélozott harcjárművet és

egy amerikai gyártmányú Bradley gyalogsági harcjárművet.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön munkamegbeszélésen fogadta Ramzan Kadirov csecsen vezetőt, akinek az elmúlt hetekben ukrán források a halálhírét költötték. Kadirov arról biztosította Putyint, hogy a "különleges hadművelet" övezetében "100 százalékosan teljesíteni fogják" a parancsait.

Az orosz Szövetséfi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közölte, hogy Szevasztopolban elfogott egy orosz állampolgárt, aki az ukrán katonai hírszerzésnek szolgáltatott információkat a Krím erődítményeiről. A "Luhanszki Népköztársaság" bírósága csütörtökön 14 és 20 év közötti szabadságvesztést szabott ki három volt ukrán katonára, akik aknavetővel tüzeltek sziveredonyecki lakóépületekre, és egyikük egy civilt is megölt.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×