eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Radar Screen in futuristic HUD style. Air search gadget. military search, system aim. Fui Army target monitoring screen
Nyitókép: NatalyaBurova/Getty Images

Egy ukrán drón eltalálta az orosz FSZB egyik épületét - videó

Herszon megyében, valamint a donyecki Bahmutnál is folytatódtak a harcok. Időközben elrendelték a katonai cenzúrát és kijárási tilalmat az egyik orosz ellenőrzés alatti ukrajnai területen.

Oroszország vasárnap két légicsapást is végrehajtott a dél-ukrajnai Herszon megyében lévő Beriszlav város és környéke ellen, aminek következtében két helyi lakos életét vesztette és többen megsebesültek - közölte a herszoni kormányzói hivatal a Telegramon.

Illja Jevlas, az ukrán keleti haderőcsoport szóvivője egy tévéműsorban elmondta: a Donyeck megyei Bahmutnál - miután az ukrán csapatok az orosz erők egyik utánpótlási vonalát már elvágták -, most azon vannak, hogy a többit is elvágják.

Jevlas szavai szerint az orosz hadsereg hosszú szünet után ismét próbára tette az ukrán védelmi képességet Bilohorivka településnél, azonban nem aratott sikert, az ukrán erők megsemmisítették a támadókat.

Denisz Pusilin, a donyecki szakadár "népköztársaság" vezetője közben rendeletben katonai cenzúrát és kijárási tilalmat vezetett be a régió orosz megszállás alatt lévő részében - jelentette az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál. Utasítása alapján be kell vezetni a távközlési rendszereken keresztül továbbított levelek és üzenetek katonai cenzúráját, valamint a telefonbeszélgetések ellenőrzését. Ezenfelül betiltott mindenféle gyülekezést és felvonulást, valamint nyilvános rendezvényt, továbbá a munkabeszüntetések minden formáját is a vállalatoknál. Az intézkedéseket a diverzánsok elleni küzdelemmel indokolták.

Az ukrán katonai hírszerzésnél megerősítették szintén ennek az ukrán hírportálnak, hogy egy ukrán drón célzott támadással eltalálta az oroszországi Kurszk központjában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) épületét.

A műveletet az ukrán katonai hírszerzés hajtotta végre. Egyelőre nincs információ a kár mértékéről, illetve az esetleges áldozatokról. Roman Sztarovojt, a kurszki terület kormányzója előzőleg azt közölte, hogy a támadás következtében jelentéktelen kár keletkezett egy hivatali épület tetőszerkezetében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Nem teszik zsebre az autósok azt, ami januárban vár rájuk - Mégis mi állhat a háttérben?

Akkorát gyengült a forint az euróval szemben az elmúlt években, hogy a hazai üzemanyagokra meghatározott jövedéki adóterhek mértéke az EU-s minimumszint alá csökkent. A kötelezettségszegési eljárás elkerülése érdekében tehát szükség volt az adó növelésére, a kormány azonban jelentősen "túlbiztosítva" magát, egészen a 420 forintos euró-árfolyamig elegendő jövedéki adót határozott meg, ami január elsejétől élesedik. Ennek hatására vélhetően messze a legmagasabb benzin-és dízelárakkal találkozhatnak majd a magyar autósok a régióban - de mégis milyen logika állhat a kormány döntése mögött? Többek között erre keressük a választ elemzésünkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 16:50
×
×
×
×