eur:
389.58
usd:
362.76
bux:
68012.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Close-up of a young adult rolling a marijuana joint against a blurred background. Man placing desiccated marijuana leaves inside rolling paper.
Nyitókép: juanma hache/Getty Images

110 milliárdos fogás, kábítószer áll a háttérben

Az ausztrál rendőrség csaknem ezer embert vett őrizetbe egy nagyszabású, országos drogellenes razzia során - közölték a helyi hatóságok.

Az egy héten át tartó, országszerte végrehajtott rajtaütések során több mint 2000 pontban emeltek vádat, 990 embert vettek őrizetbe és 1,2 millió tonna kábítószert foglaltak le a hatóságok.

Több mint 400 razziát tartottak országszerte, összesen 309 millió dollár (110,6 milliárd forint) értékben foglaltak le kábítószert és a nagyszabású műveletben az ország valamennyi rendőri szerve részt vett.

Dan Ryan, Victoria állam rendőrségének főfelügyelője lenyűgöző eredmények nevezte a fogást, de közben kiemelte azt is hogy Ausztráliában "csillapíthatatlannak tűnő kereslet" mutatkozik a tiltott szerek iránt.

"A kábítószer-kereskedelem mindannyiunkat érint, legyen szó akár a helyi közösségben történt bűnesetről, közúti balesetről, családon belüli erőszakról, gyilkosságról vagy lövöldözésről" - mondta Ryan.

John Hutchison, a nyugat-ausztráliai rendőrség főfelügyelője szerint a nagyszabású művelet üzenet bárki számára, aki Ausztráliában kábítószerrel és szervezett bűnözéssel foglalkozó tevékenységben vesz részt.

"Megtaláljuk és bíróság elé állítjuk őket" - mondta Hutchison.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×