eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/ Gyimesi György

Szlovákia választ - Ajánlat érkezett a felvidéki magyarok számára

Mi a béke oldalán állunk, nem szeretnénk tovább táplálni a háborút fegyverekkel - hangsúlyozta Gyimesi György, a felvidéki magyar párt, a Szövetség képviselőjelöltje hétfőn az M1 televízióban.

A politikus a szeptember 30-án esedékes előrehozott szlovák választások kapcsán elmondta, hogy az embereket most leginkább az foglalkoztatja, mi lesz a migránsokkal, a drágulással, az energiaválsággal és a háborúval. Jelezte: ezekre a kérdésekre a Szövetség által kínált megoldások elnyerték az emberek tetszését.

Gyimesi György azt mondta, "73 kampányrendezvényen és több tízezer megtett kilométeren" van túl, és tapasztalatai szerint a választók sokkal pozitívabbak most, mint a kampányidőszak elején voltak. "Bízom a sikerben és mindig elmondom az embereknek, hogy most vagy soha" - jelentette ki.

"E mögött a szlogen mögött tartalom is van: ha nem lesz magyar párt, nem lesz a magyar embernek képviselete" - folytatta, hozzátéve: ez nagyon egyértelmű és egyszerű, de "sokan még mindig nem tudják felfogni, hogy mi a tét."

A képviselőjelölt kifejtette, hogy a kampány során valójában "motivációs beszédeket" tart, amelyekkel azt igyekszik megértetni a választókkal, hogy a Szövetségre leadott szavazatokkal az emberek nem a politikusokra szavaznak, hanem "saját magukra". "Az ő hangjuk, az ő érdekük lesz képviselve a parlamentben. Mi csak eszköz vagyunk ahhoz, hogy az ő értékrendjük, a mi kultúránk és a hagyományaink megmaradjanak 2023 október elseje után is. Ez a tét" - magyarázta.

Gyimesi György beszélt arról is, hogy Szlovákia kereszteződésnél áll: vagy a behódolás vagy a szuverenitás oldalán indul el. Hozzátette, a magyarok nem szeretik, ha "igazgatják őket", maguk szeretnek dönteni az őket érintő kérdésekben, és amikor a legrosszabb volt, mindig ellen tudtak állni.

"Úgy érzem, a magyarok szeptember 30-án is ellenállnak, és beküldik a Szövetséget a parlamentbe, amely a mérleg nyelve lesz a kormány kialakításánál" - húzta alá a politikus.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×