eur:
379.15
usd:
348.87
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 9-én közreadott képen Szergej Szurovikin vezérezredes, az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnoka Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek jelent. Sojgu Szurovikin tábornok javaslatát elfogadva elrendelte az orosz erők kivonulását a dél-ukrajnai Herszonból és visszavonását a Dnyeper folyó bal partjára.
Nyitókép: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Afrikában tűnt fel Armageddon tábornok

Orosz katonai küldöttség járt az oráni nagymecsetben.

Algériai látogatáson tűnt fel két hónapos távollét után Szergej Szurovikin tábornok, az Ukrajna elleni orosz háború korábbi főparancsnoka - jelentette az orosz sajtó pénteken az oráni nagymecset Facebook-oldalán közzétett fényképeket közölve.

"Az Abdel-Hamíd Ben Badísz-nagymecsetet magas rangú orosz katonai küldöttség látogatta meg, amelyet a vallási ügyek igazgatója és a nagymecset imámja fogadott" - áll a fényképeket kísérő üzenetben.

A tábornok bézs színű civil öltözékben látható, egyenruhás orosz katonatisztek és az imám mecsetje, Abu Abdallah Zebar társaságában.

Szurovikin algériai látogatásának célját nem közölték, és Moszkva sem adott ki közleményt a látogatásról.

A tábornokot a Wagner orosz magán zsoldoshadsereg vezetőjéhez közel állónak tartották, és sorsáról találgatás folyt azóta, hogy a csoport kudarcba fulladt júniusi lázadása után eltűnt a közéletből.

A zsoldoshadsereg fellázadásakor Szurovikin felszólította a Wagner tagjait, hogy "álljanak le", és térjenek vissza kaszárnyáikba, "mielőtt túl késő lesz".

A tábornok az afganisztáni szovjet háború és a 2000-es évekbeli második csecsenföldi háború veteránja, részt vett a szíriai orosz hadjáratban is 2015-ben. Tavaly októberben nevezték ki az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnokává, majd idén januárban a "különleges hadművelet" irányítását Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke vette át, akinek ő lett az egyik helyettese.

Címlapról ajánljuk
Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bár Geert Wilders és a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) nyerte az előre hozott holland parlamenti választásokat, a súlyos ellentétek miatt nehéz lesz kormányt alakítania – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Sayfo Omar szerint akkora a társadalmi nyomás, hogy bármilyen koalíció is jön létre, valószínűleg rákényszerül arra, hogy szigorításokat vezessen be a bevándorláspolitikát illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma Németországban a külkeresekedelem októberi adatait publikálják, míg Amerikában a gyáripari megrendelések alakulása adhat képet a gazdaságról, elsősorban ezekre figyelhetnek majd a befektetők. Ami pedig a jelenlegi kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább a mérsékelt optimizmus lehet majd jellemző ma a nemzetközi piacokra, a határidős jegyzések állása alapján óvatos emelkedés jöhet Európában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×