eur:
386.03
usd:
355.33
bux:
68577.57
2024. május 21. kedd Konstantin
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2022. november 9-én közreadott képen Szergej Szurovikin vezérezredes, az Ukrajnában harcoló teljes orosz haderő parancsnoka Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek jelent. Sojgu Szurovikin tábornok javaslatát elfogadva elrendelte az orosz erők kivonulását a dél-ukrajnai Herszonból és visszavonását a Dnyeper folyó bal partjára.
Nyitókép: MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Afrikában tűnt fel Armageddon tábornok

Orosz katonai küldöttség járt az oráni nagymecsetben.

Algériai látogatáson tűnt fel két hónapos távollét után Szergej Szurovikin tábornok, az Ukrajna elleni orosz háború korábbi főparancsnoka - jelentette az orosz sajtó pénteken az oráni nagymecset Facebook-oldalán közzétett fényképeket közölve.

"Az Abdel-Hamíd Ben Badísz-nagymecsetet magas rangú orosz katonai küldöttség látogatta meg, amelyet a vallási ügyek igazgatója és a nagymecset imámja fogadott" - áll a fényképeket kísérő üzenetben.

A tábornok bézs színű civil öltözékben látható, egyenruhás orosz katonatisztek és az imám mecsetje, Abu Abdallah Zebar társaságában.

Szurovikin algériai látogatásának célját nem közölték, és Moszkva sem adott ki közleményt a látogatásról.

A tábornokot a Wagner orosz magán zsoldoshadsereg vezetőjéhez közel állónak tartották, és sorsáról találgatás folyt azóta, hogy a csoport kudarcba fulladt júniusi lázadása után eltűnt a közéletből.

A zsoldoshadsereg fellázadásakor Szurovikin felszólította a Wagner tagjait, hogy "álljanak le", és térjenek vissza kaszárnyáikba, "mielőtt túl késő lesz".

A tábornok az afganisztáni szovjet háború és a 2000-es évekbeli második csecsenföldi háború veteránja, részt vett a szíriai orosz hadjáratban is 2015-ben. Tavaly októberben nevezték ki az Ukrajnában harcoló orosz erők parancsnokává, majd idén januárban a "különleges hadművelet" irányítását Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke vette át, akinek ő lett az egyik helyettese.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×