eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Megint áram nélkül maradt egy egész ország

Teljesen összeomlott a nigériai energiaelosztó vállalat (TNC) rendszere csütörtökön, az afrikai ország nagyvárosai villanyáram nélkül maradtak.

A TNC közlése szerint az áramtermelés a kora reggeli órákban teljesen leállt, napközben azonban sikerült részben újraindítani. Ennek köszönhetően az áramtermelés 273 megawattra emelkedett, azonban ez jóval elmarad a napi 4100 megawatt átlagértéktől.

Az olaj- és gáztermelő lelőhelyekben igen gazdag Nigériában gyakran akadozik a hálózati áramellátás, emiatt sok nigériai kényszerül olyan alternatív eszközök használatára, mint a dízel- és benzinaggregátorok.

Nigériának mintegy 12 500 megawatt telepített kapacitása van, de ennek alig negyedét tudják csak előállítani. Bola Tinubu elnök már korábban megígérte, hogy javítja az áramellátást, illetve engedélyezi az államok kormányzatainak, hogy saját erőműveket építsenek.

Az elektromos hálózat négyszer omlott össze 2022-ben,

a hatóságok valamennyi alkalommal műszaki hibára hivatkoztak.

A legnagyobb feltörekvő országokat tömörítő BRICS csoport augusztus végi, johannesburgi csúcstalálkozóján hat új országot hívtak meg a szervezetbe, Nigéria is köztük van.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×