eur:
390.14
usd:
365.36
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Rendőrök a svéd főváros Farsta nevű külvárosában történt lövöldözés helyszínén 2023. június 10-én. A lövöldözésben egy 15 éves fiú meghalt, többen megsebesültek, két embert őrizetbe vettek.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Anders Wiklund

Véres bandaháború Svédországban, megemelték a terrorveszély szintjét

Példanélküli, véres bandaháború és leszámoláshullám zajlik Svédországban - jelentette ki a svéd országos rendőrfőkapitány szerdán, miután egy héten belül több halálos lövöldözés is történt a skandináv országban.

"Az utóbbi időben példátlan számú gyilkosságot és robbantást követtek el Svédországban" - hangsúlyozta Anders Thornberg rendőrfőkapitány egy szerdai sajtótájékoztatón.

"Több, 13 és 15 év közötti fiú halt meg, egy bűnöző édesanyját otthonában ölték meg, egy fiatal férfit Uppsalában munkába menet lőttek agyon" - sorolta a svéd rendőrség vezetője.

A gyilkosságok megrendelőit gyakran külföldön találjuk - tette hozzá Thornberg.

Több lövöldözés is történt ezen a héten Svédországban: négy az egyeteméről híres Uppsalában, ebből kettő halálos kimenetelű volt, kettő pedig Stockholmban, ahol egy 13 éves fiú vesztette életét.

Svédországban évek óta tart a fegyver- és kábítószer-kereskedelem uralmáért folyó bandaháború.

A svéd rendőrség adatai szerint 2022-ben 90 robbantást és 101 robbantási kísérletet jegyeztek fel. 2023. augusztus 15-ig már 109 robbantás regisztráltak idén az országban.

A bűnbandák közötti konfliktusok számos ártatlan ember életét követelték - hangsúlyozta Thornberg.

"Az állampolgárok félnek és nő a bizonytalanság. Emellett megemeltük a terrorveszély szintjét Svédországban" - tette hozzá a svéd rendőrfőkapitány.

"Több embert letartóztattunk, fegyvereket koboztunk el, többek között Uppsalában, ahol a helyzet nagyon súlyos" - húzta alá Ulf Johansson, a fővárostól 70 kilométerre északra fekvő város rendőrségének egyik tisztségviselője a szerdai sajtótájékoztatón.

2022-ben 391 lövöldözést jegyeztek fel Svédországban, ebből 62 volt halálos, míg egy évvel korábban 45 embert lőttek agyon.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Brutális drágulás érik az édességeknél

Brutális drágulás érik az édességeknél

A kakaópiacon jelentős áremelkedés várható, mivel a kereskedők ellátási gondokkal és a hosszú távú szállítási szerződések biztosításának növekvő költségeivel szembesülnek. A legaktívabb New York-i és londoni határidős kontraktusok e hónap végi szállításra több mint 25%-ot zuhantak az elmúlt két napban, majd meredeken emelkedtek, ami azt tükrözi, hogy a piac küzd a kínálati hiány kezelésével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×