eur:
390.95
usd:
366.87
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Tizenegyezer évnél is többre ítéltek egy kriptotőzsdés csalót

Több mint tizenegyezer év börtönbüntetésre ítélték Törökországban csütörtök este a Thodex nevű kriptotőzsdét megalapító férfit, aki ügyfelei befektetéseit ellopva elmenekült az országból - jelentette a török média.

Faruk Fatih Özert egész pontosan 11 196 év szabadságvesztésre ítélte egy isztambuli bíróság, amely a vádlott két bátyjára is ugyanezt a büntetést szabta ki.

A Thodex alapítója 2021-ben távozott Törökországból és tűnt el mintegy 2 milliárd dollárral, amelyet 400 ezer felhasználó fektetett be a kriptotőzsdéjén. A férfit az Interpol is nagy erőkkel körözte, végül 2022 augusztusában fogták el Albániában, és idén áprilisban adták őt ki a török hatóságoknak.

A Thodex platform hangos reklámkampánnyal igyekezett befektetőket toborozni, a cég egyebek mellett luxusautókat is ígért azoknak, akik hajlandók voltak pénzt beruházni a tőzsdén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×