eur:
389.29
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nagyszabású előadást tartanak Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető tiszteletére a phenjani Május Elseje Stadionban 2018. szeptember 19-én, a háromnapos csúcstalálkozójuk idején. A kétoldalú találkozó középpontjában az észak-koreai atomfegyverprogram leállítása és a fegyverszünettel véget ért 1950-53-as koreai háború békemegállapodással történő lezárása szerepel.
Nyitókép: MTI/EPA/Phenjani sajtóiroda/pool

Énekelni és táncolni mennek az oroszok Észak-Koreába

Orosz katonai ének- és táncegyüttes érkezett Észak-Koreába, és kínai küldöttséget is várnak szeptember 9-re, az állam megalapítása alkalmából.

Phenjan, amely a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) kikiáltásának 75. évfordulóját ünnepli szombaton, korábban már közölte, hogy katonai díszszemlét tartanak az évforduló megünneplésére.

"Az orosz hadsereg hivatalos akadémiai ének- és táncegyüttese (közismertebb nevén az Alekszandrov együttes) csütörtökön megérkezett Phenjanba" - jelentette a KCNA észak-koreai hivatalos hírügynökség.

"Oroszország számára engedélyezték, hogy új diplomatákat alkalmazzon phenjani képviseletén"

- közölte csütörtökön Moszkva észak-koreai nagykövetsége. "2019 óta először 20 diplomatát, illetve nagykövetségi dolgozót vettünk fel, akik a személyzet cseréje keretében érkeztek" - közölte a nagykövetség a Facebook oldalán.

A KCNA jelentése szerint pénteken a párt és az észak-koreai kormány meghívására, Liu Kuo-csung első miniszterelnök-helyettes vezetésével kínai küldöttség is érkezik Phenjanba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×