eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Ukrán katonák drónokat irányítanak az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. április 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Előretörés: az ukránok állítják, visszafoglalták Robotinét, és mennek előre

Az ukrán csapatok mélyebben nyomultak be az orosz védelmi vonalakba a délkelet-ukrajnai Robotine közelében, amelyet állításuk szerint hétfőn visszafoglaltak - közölte az ukrán hadsereg egyik szóvivője.

Andrij Kovaljov az állami médiának nyilatkozva kijelentette: "Az ukrán erők sikereket könyvelhettek el Novodanilivka és Verbove irányában, két településnél a Zaporizzsjai területen". Hozzátette: a csapatok megtartják az elfoglalt területet, és támadják az orosz tüzérséget.

Az ukrán hadsereg június óta nagyon heves ellentámadást folytat az orosz megszállás alatt álló területeken keleten és délen.

Az orosz csapatok a telet és a tavaszt azzal töltötték, hogy megerősítsék állásaikat, lövészárkokkal, páncéltörő csapdákkal és aknamezőkkel, amelyek több száz kilométeres területet fednek le, különösen délen.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 7. 22:00
×
×
×
×