eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Jevgenyij Prigozsin. Forrás: X / drmini14
Nyitókép: Forrás: X / drmini14

Megtalálhatták Jevgenyij Prigozsin gépének fekete dobozait

Az egyik orosz hírügynökség szűkszavú jelentésben említette meg, hogy rábukkantak a gép repülési adatait rögzíti berendezésekre.

A RIA Novosztyi a repülőgép-katasztrófa körülményeit vizsgáló nyomozó bizottságra hivatkozva azt közölte, hogy " tíz holttestet találtak és fekete dobozokat foglaltak le". A halottakon molekuláris biológiai azonosítást végeznek, hogy kiderítsék a személyazonosságukat.

A feketedoboz az elsősorban repülőgépeken használatos adatrögzítő berendezés köztudatban elterjedt megnevezése. Újabban hajókon és vonatokon is alkalmazzák.

Az eszköz külső anyaga erős, tűzálló és többrétegű azért, hogy igen durva behatásoknak is ellenálljon és megvédje a benne levő berendezéseket. Katasztrófa esetén a rögzített adatok alapján pontosan vizsgálhatók a baleset körülményei és lehetséges okai. A repülőszakmai hivatalos neve FDR azaz Flight Data Recorder (repülési adatrögzítő).

A berendezés folyamatosan rögzíti a pilótafülkében elhangzottakat, valamint számos műszer és érzékelő adatait, például a magasságot, sebességet, a kormánymozdulatokat, a hajtóművek és egyéb rendszerek állapotát.

A gyakorlatban az eszköz sohasem fekete, hanem feltűnő narancssárga vagy piros festést kap azért, hogy könnyebb megtalálhassák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×