eur:
391.28
usd:
366.66
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Pingtung megye, 2016. augusztus 25.A tajvani hadsereg egyik F-16 Falcon típusú vadászbombázó repülőgépe a 32. alkalommal megrendezett Han Kuang (Kínai Dicsőség) fedőnevű hadgyakorlaton a dél-tajvani Pingtung megyében 2016. augusztus 25-én. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Egyhamar nem lesznek amerikai F–16-osai Ukrajnának

Eltart egy ideig, amíg Ukrajna megkapja a megígért amerikai F–16-os vadászgépeket – közölte a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs koordinátora egy sajtóbeszélgetésen pénteken.

John Kirby megerősítette Joe Biden májusban közölt szándékát, az ukrán légierő F–16-os vadászrepülőkkel való támogatását, de azt is megjegyezte, hogy az ukrán pilótákat előbb ki kell képezni és meg kell teremteni a gépek fenntartásához szükséges feltételeket.

A Nemzetbiztonsági Tanács tisztségviselője elmondta azt is, hogy az ukrán pilóták kiképzéséről folyamatosan egyeztetnek az európai partnerekkel, így dán és holland szakemberekkel dolgoznak a tananyag összeállításán. Megjegyezte azt is, hogy a képzésben részt vevő ukrán pilótáknak szükségük van bizonyos alapszintű nyelvtudás elsajátítására is, mert az amerikai vadászgépek kezelési nyelve az angol.

Egy több lépésből álló folyamatról van szó – tette hozzá John Kirby.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×