eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
A Tihanyi Bencés Apátság és a Balaton látképe napfelkeltekor 2020. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Spanyol lap: a Balaton lett a német nyugdíjasok új paradicsoma

Egy spanyol lap szerint a spanyol tengerpart komoly versenytársat kapott Magyarországról.

A Mandíner vette észre, hogy a spanyol ABC online hírportál azzal a címmel közölt egy írást, hogy "A német nyugdíjasok már nem arról álmodoznak, hogy Dél-Spanyolországban menjenek nyugdíjba".

A lap a cikkben többek között arról ír, hogy 25 százalékkal nőtt a Magyarországra költöző német nyugdíjasok száma. Ennek következtében pedig a Balaton és környéke mostanra a német nyugdíjasok új paradicsomává vált.

A spanyol lap kiemeli, hogy míg korábban a németek idős korukban előszeretettel költöztek a Costa Bravára, most már inkább a Balatont választják helyette.

A lap szerint a német nyugdíjasok többsége azért választja a Balatont, mivel

Magyarországon kényelmesen meg tudnak élni a német nyugdíjukból, egyúttal így elkerülhetik a Németországban jelenlévő migránsáradatot is,

ráadásul a magyarországi nyugdíjas otthonokban a németországiakhoz képest még emberségesebb bánásmódot is kapnak az idősek.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×