eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök sajtóértekezleten ismerteti országa uniós elnökségének fő céljait a madridi Moncloa-palotában 2023. június 15-én. Spanyolország július 1-jén veszi át hat hónapra az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét Svédországtól.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Eljött a nagy nap Spanyolországban

Spanyolországban előrehozott parlamenti választásokat rendeznek.

A spanyol demokrácia 16. parlamenti választásán 37,4 millió szavazásra jogosult 350 parlamenti és 208 szenátusi képviselői hely sorsáról dönt.

A szavazóhelyiségek reggel kilenctől este nyolc óráig tartanak nyitva, a Kanári-szigeteken az időeltolódás miatt este kilenc óráig.

Spanyolországban eddig még sosem rendeztek parlamenti választást az évnek ebben a hónapjában, mivel a spanyolok többsége ilyenkor tölti nyári szabadságát. Emiatt minden korábbinál többen,

2,6 millióan kérvényezték, hogy levélben szavazhassanak.

A választások előtt nyilvánosságra hozott utolsó közvélemény-kutatások többsége a konzervatív Néppárt győzelmét jelezte előre, és második helyre várta a jelenleg koalícióban kormányzó Spanyol Szocialista Munkáspártot.

A harmadik és a negyedik hely sorsa a magát a PP-től jobbra pozicionáló VOX párt és az újonnan alakult, több baloldali pártot tömörítő Sumar nevű formáció között dőlhet el.

A parlamenti választásokat az eredetileg tervezett decemberi időpontról azután hozta előre a kormány, hogy a koalíció pártjai a május végi helyhatósági választásokon vereséget szenvedtek, elveszítve az irányítást a tartományok és nagyvárosok többségében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×