eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Az orosz elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j2) a háromnapos állami látogatáson Oroszországban tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnököt (b2) fogadja a moszkvai Kremlben 2023. március 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat pool/Szergej Karpuhin

Pekingbe invitálta a kínai elnök Vlagyimir Putyint

Ahogy az orosz miniszterelnököt is, hogy találkozzon új kínai kollégájával.

Kínai látogatásra hívta meg a Moszkvában hivatalos állami látogatáson tartózkodó Hszi Csin-ping kínai elnök hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnököt - jelentette kedden a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Hszi emlékeztetett, hogy idén tartják Pekingben az Egy Övezet, Egy Út program harmadik nemzetközi fórumát. A kínai elnök felidézte, hogy Putyin részt vett ez előző két fórumon. Az első ilyen fórumot 2017 májusában tartották Pekingben Oroszország, Kína és 28 eurázsiai, afrikai és latin-amerikai ország vezetőinek részvételével. A második fórumot 2019 áprilisában, ugyancsak a kínai fővárosban rendezték meg.

Az Új Selyemútként is emlegetett Egy Övezet, Egy Út nemzetközi befektetési kezdeményezést Hszi kezdeményezte 2013-ban. A program célja a nemzetközi kereskedelmi és beruházási projektek aktivizálása több ország részvételével és tőkéjük felhasználásával. A programhoz eddig több mint 150 ország és nemzetközi szervezet csatlakozott.

A kínai elnök az orosz kormány székházában kedden Mihail Misusztyin orosz miniszterelnökkel találkozva őt is arra kérte, hogy "mielőbb látogasson Pekingbe, és alakítson ki szoros együttműködést Li Csiang új kínai miniszterelnökkel".

A kínai elnök március 20. és 22. között tartózkodik állami látogatáson Oroszországban. Hétfőn Putyinnal négyszemközti tárgyalást folytatott, amely több mint négy órán át tartott. A legmagasabb szintű tárgyalások kedden délután folytatódnak.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×