eur:
389.25
usd:
360.86
bux:
68474.79
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A világ legnagyobb utasszállító gépe áll a betonon, Budapesten. Az Airbus A380-ast a német Lufthansa hozta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Német utasszállítókat cincált meg a turbulencia, az egyiknél kényszerleszállás lett a vége

Erős légörvény okozott balesetet a Condor és a Lufthansa német légitársaság egy-egy járatán. Utóbbi kényszerleszállást hajtott végre.

Egy Frankfurtból Mauritiusra tartó gépen húsz ember szenvedett sérüléseket, a Lufthansa Austinból Frankfurtba tartó járata pedig kénytelen volt leszállni Washingtonban a rendkívül erős turbulencia miatt - jelentette a dpa német hírügynökség.

A német Condor légitársaság Frankfurtból az Indiai-óceánon található Mauritius szigetére tartó járata a leszállás előtt két órával került erős légörvénybe - közölte a társaság szóvivője a dpa hírügynökséggel. A szóvivő elmondta, hogy a sérülteket orvosi megfigyelés alatt tartják, a dpa szerint az állapotuk egyelőre nem ismert.

A 272 utast és 13 fős személyzetet szállító repülőgépnek jelentések szerint az utastere is megsérült, de végül biztonságosan landolt a főváros közelében található Port Louis reptéren.

A Lufthansa Egyesült Államokból Németországba tartó utasszállító gépe ezzel szemben nem jutott el a célállomásig, a rendkívül erős turbulencia miatt

kénytelen volt leszállni Washingtonban.

A járat a Texas állambeli Austinból tartott volna Frankfurtba, de a felszállás után másfél órával erős légörvénybe került, ezért a pilóták úgy döntöttek, hogy a washingtoni Dulles nemzetközi repülőtéren szállnak le. A légörvényben több utas könnyebben megsérült, őket a személyzet a helyszínen elsősegélyben részesítette. A helyi média értesülései szerint hét ember kórházi ellátásra szorult.

A beszámolók szerint a két gépet érintő légörvény úgynevezett tiszta levegős turbulencia volt, amelynél semmilyen látható jele nincs annak, hogy két különböző légtömeg egymástól jelentősen eltérő sebességgel mozog és érintkezik egymással, ezért nehéz elkerülni.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×