eur:
383.73
usd:
352.83
bux:
69279.1
2024. május 28. kedd Csanád, Emil

Másfél napon át óvta öccsét egy szír kislány a romok alatt – videó

A Koránból szavalva vészelt át a betontömbök alá szorult család másfél napot. Végül mindenki túlélte.

A CNN értesülése szerint két, észak-szíriai otthonuk beton maradványai közé szorult gyereket szabadítottak ki a mentőalakulatok több mint 36 órával a Törökországot és Szíriát megrázó földrengés után – írja a Telex.

A mentésről készült felvétel tanúsága szerint a gyerekek alig tudtak mozogni, de az idősebb testvér, Mariam annyira meg tudta mozdítani a kezét, hogy eltakarja öccse arcát, némi védelmet nyújtva a törmelékek és a por ellen. A kisebbik gyerek neve a szülők elmondása alapján Ilaaf, ami védelmet jelent.

Az alább látható videón hallatszik, ahogyan a lány azt mondja a mentőknek, „szedjetek ki innen, bármit megteszek értetek”, sőt, azt is hozzáteszi, hogy „a szolgátok leszek”, amire a mentők „nem, nemmel” válaszolnak.

A család a romok alatt töltött időben a Koránból szavalt részeket, és hangosan imádkozott, hogy valaki megtalálja őket. A gyerekek apja, Mustafa Zuhir Al-Sayed így számolt be a történtekről: „Éreztük, hogy megremeg a föld... Törmelék kezdett hullani a fejünkre, és két napig maradtunk alatta – fogalmazott. – Ez olyan érzés, amit remélem, senkinek sem kell átélnie”.

A gyerekeket kórházba szállították, ahol orvosi ellátásban részesülnek.

Címlapról ajánljuk

Milliárdos károkat okozott az ítéletidő tavaly Németországban

Minden bizonnyal bekerül a német biztosítók negatív krónikájába a tavalyi esztendő. A Német Biztosítási Társaságok Szövetsége (GDV) szerint ugyanis a jégeső, a rendkívüli esőzések és a viharok a múlt évben 5,7 milliárd eurós biztosítói kár okoztak, jelentősen többet, mint a megelőző esztendőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.28. kedd, 18:00
Ungár Péter
az LMP társelnöke és EP-listavezetője
Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Franciaország katonai kiképzőtiszteket küld Ukrajnába, első körben azért, hogy szemügyre vegyék az ország katonai képzési infrastruktúráját, vélhetően előkészítve ezzel egy hosszabb távú, nem harctéri küldetést. Lengyelország is mérlegeli ezt a lehetőséget, a balti államokhoz hasonlóan. A NATO támogatja az ukrán hadsereg által használt nyugati fegyverek Oroszország területe elleni használatát és az ezt tiltó korlátozás feloldását kérik a tagállamoktól, hasonlóan járt el a nap folyamán az Európai Unió is. Oroszország számára mindez egy vörös vonal átlépését jelenti. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×