eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Madridban jön az ingyen karácsonyi taxizás, de nem akárkinek

A Taxiluz kezdeményezésben részt vevők időseket utaztatnak körbe a fővárosban, így megcsodálhatják az ünnepi kivilágítást.

A kezdeményezésben több száz taxis vesz részt minden évben, köztük Tamara Riverával, aki saját taxiját fel is díszíti arra a napra, amikor idős embereket utaztat.

"Érzelmekkel teli napok ezek: az időseknek is, de számunkra is. Látjuk az arcukon az izgalmat, észrevesszük, hogy a legjobb ruhájukat veszik föl. Annyira szeretni valók, nekem ez az ajándékom tőlük" – mondta el a Euronewsnak.

Idén 900 idős ember kap lehetőséget a különleges utazásra:

köztük van Adolfo Martin és Lucia Perez, két barát, akik egymáshoz közel, a város központjától azonban annál messzebb élnek.

"Tíz éve halt meg a férjem, azóta nem jártam Madrid központjában. Egyedül nem tudok buszozni vagy metrózni" – mondja Lucia Perez. A két idős ember Tamara autójában két órát tölt Madrid belvárosában a legnagyobb nevezetességek megtekintésével, majd közös forró csokizással zárják a napot.

A Taxiluz ötlete 2017-ben született, akkor még csak húsz sofőr vett benne részt. Idén már több mint 200 taxis vesz részt 12 városban. Juan Ramon Rodriguez is köztük van: azt mondja, az év legszebb napja ez, melyen az autók konvojban vonulva mutatják meg a várost az idős emberknek úgy, ahogy legtöbbjük ritkán vagy talán sosem látja.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×