eur:
394.95
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter a schengeni döntésről: hol vannak ilyenkor a károgók?

Románia és Bulgária megérdemelte volna a csatlakozást a schengeni övezethez, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében – írja a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzésében felidézte, hogy csütörtökön szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a schengeni övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, "holott mindketten megérdemelték volna".

"Akkor mégis miért nem csatlakozhattak? Nos, azért, mert egy-egy tagállam – Ausztria illetve Hollandia – megvétózta a csatlakozásukat. Mindenki más támogatta. S

hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei?"

– tette fel a kérdést a tárcavezető.

Úgy folytatta, hogy azt kérte, hasonlítsák össze ezt a mostani csendet azzal a "hangzavarral", ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban.

"A liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van" – értékelte a történteket Szijjártó Péter.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×