INFORÁDIÓ
2023. február 1. szerda
Ignác

ukrajna

földgáz

áramtermelés

dollár

segítség

Kompresszorállomás a Szibériából Európába földgázt szállító Yamal-vezeték németországi szakaszán, a lengyel határ mentén fekvő Mallnowban 2022. július 11-én. Ezen a napon megkezdődött az Oroszországból Németországba földgázt szállító csővezeték, az Északi Áramlat 1 tervszerű leállítása a rendes évi karbantartási munkák elvégzéséhez, a Yamal-vezetéken pedig május óta nem érkezik földgáz, amikor a Gazprom orosz állami gázipari monopólium leállította a gázszállítást a tranzitországként is szolgáló Lengyelországba.

Sorra kiestek a gázszolgáltatók, a Naftogaz nem győzi ellátni igényeket Ukrajnában

Infostart

Ezért külföldi segítségre van szüksége az országnak és hatalmas mennyiségű pénzügyi segítségre.

Az orosz invázió tizedik hónapjában Ukrajnának az áramtermelés biztosításához további 3 milliárd köbméter gázra van szüksége, amihez 4 milliárd dollárt meghaladó összegre van szükség.

Olekszij Csernisov, a Naftogaz igazgatótanácsának elnöke kijelentette, hogy Ukrajnának ehhez elengedhetetlen a külföldi partnerek segítsége. Ennek érdekében Csernisov a G7 nagyköveteivel és az EU ukrajnai küldöttségével találkozott, ahol megvitatta a Naftogaz és a külföldi partnerek lépéseinek összehangolását a jelenlegi helyzettel és az ukrán olaj- és gázszektor igényeivel kapcsolatban - tudósított a kiszo.net.

Május 1. óta Ukrajnában csaknem 10 millió háztartást helyeztek át a Naftogaz szolgáltatóhoz, mivel a helyi gáztársaságok nem tudták ellátni feladataikat.

(A nyitókép illusztráció.)

Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018