eur:
390.26
usd:
364.27
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Tálib fegyveresek a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülőtéren 2021. augusztus 31-én, egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok befejezte az Afganisztánból történő kivonulást és az amerikai állampolgárok, harmadik országból származó állampolgárok és a kiszolgáltatott helyzetben lévő afgánok evakuálására irányuló missziót.
Nyitókép: MTI/AP/Kathy Gannon

Ilyen nálunk is volt: betiltották a Szabad Európa és az Amerika hangja adásait

Nem szólhat az Amerika hangja és a Szabad Európa/Szabadság Rádió Afganisztánban.

A tálib hatóságok "a műsorok tartalmáról szóló panaszokra" hivatkoztak, de konkrétumokat nem közöltek az Amerika Hangja szerint. Mindkét adót az amerikai kormány finanszírozza, noha mindkettő hangsúlyozza szerkesztősége függetlenségét.

Az amerikai és NATO-erők tavaly húsz év háború után kivonultak Afganisztánból, az utolsó hetekben jártak, amikor a tálibok megszállták az országot.

Kezdetben a korábbinál mérsékeltebb szabályokat ígértek, mégis korlátozták a jogokat és széles körben kezdték alkalmazni az iszlám törvények szigorú értelmezését, a saríát.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×