eur:
393.47
usd:
368.67
bux:
65765.96
2024. április 23. kedd Béla

Élő adásban vallott melegségéről egy magyar expolgármester

Pék Zoltán egy szlovákiai rádióadásban beszélt arról, hogy meleg. A civilben újságíró 2018-tól 4 évig volt a szlovák főváros egyik részének, Pozsonypüspökinek a polgármestere.

A környezetem tudta, hogy én is ehhez, a meleg közösséghez tartozom - mondta Pék Zoltán a Pátria Rádióban annak kapcsán, hogy beszélgettek a pozsonyi kettős gyilkosságról. Erről az Infostarton is beszámoltunk, egy közismert melegbárban kezdett el lövöldözni egy ember.

Az újságíró-politikus úgy fogalmazott: Számomra az különösen tragikus dolog, mert az ellenük (meleg emberek) irányuló gyűlölet követelte két ember életét.

A Parameter cikke szerint arról is mesélt, hogy amikor 1975-ben a Csehszlovák Rádió magyar szerkesztőségében ezt tudatta a kollégákkal, egyáltalán nem találkozott elutasítással. Politikusi pályafutása alatt csak egyszer egy negatív megnyilvánulással: “egy matróna nekem állított, hogy mégis hogy jön Püspöki ahhoz, hogy magyar és meleg polgármestere legyen?! Ezt sem éltem meg tragikusan. Nem hagytam, hogy a gonosz elhatalmasodjon rajtam, megpróbáltam szépen, kedvesen közeledni mindenkihez, nem oldottam, hova tartozom. Elhatároztam, hogy így fogom végigélni az életemet. És ha azt mondanák, hogy kezdd el újból, akkor ugyanígy tennék. A magyarságom is mindig vállaltam, minden környezetben, minden közegben”

A szlovákiai magyar közéleti szereplők közül ő az első, aki beszélt magánéletének ezen részéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×