eur:
395.44
usd:
372.11
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Orosz ágyútűzben megsérült ház előtt dolgozik az internetkapcsolat helyreállításán egy szerelő a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Kramatorszkban 2022. november 10-én.
Nyitókép: MTI/AP/Andriy Andriyenko

Az ukrán energia rendszer majdnem fele leállt az orosz támadások miatt

Erről az ország miniszterelnöke beszélt újságírók előtt.

Denisz Smihal elmondta, hogy Oroszország folytatja a rakétacsapásokat Ukrajna létfontosságú polgári infrastruktúrája ellen.

Így valójában a civil lakosság ellen ellen harcol és megfosztja az embereket a téli időszakban az áramtól, a vezetékes víztől, a fűtéstől és a kommunikációtól.

Emlékeztetett arra, hogy csak november 15-én Oroszország mintegy száz rakétát lőtt ki Ukrajna városaira. Kiemelte, hogy ilyen körülmények között Ukrajnának további támogatásra van szüksége európai partnereitől az energiaszektorban. Kiegészítő berendezések szállítására számít, valamint gáz beszerzése céljából pénzügyi forrásokra.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×