eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin
Panoramic view to Westminster Palace and Big Ben tower in London, UK, during golden autumn time with sunshine and colorful leafs falling from the trees
Nyitókép: SHansche / Getty Images

Kínosan pikáns lista kering 40 brit parlamenti képviselőről

Egy munkáspárti képviselőnő, Charlotte Nichols árulta el, hogy a listán szereplő képviselőtársaitól nem ajánlott meghívást elfogadni egy italra, mivel "köztudott", hogy szexuális zaklatási és bullying-ügyek fűződnek nevükhöz.

A lista írott formában nem létezik, de elmondása szerint mindenki tudja, hogy ezekkel a képviselőkkel nem szabad kettesben maradni: ő is figyelmeztette már kollégáit, hogy vigyázzanak ezekkel a képviselőkkel - írja a The Guardian.

"Tudatában kell lennünk a különböző politikai pártokból származó képviselők tetteinek barátaink érdekében, akik esetleg ellátogatnak a parlamentbe, munkatársaink érdekében, és természetesen saját biztonságunk és szakmai hírnevünk érdekében is" - fogalmazott.

Ő személy szerint amennyire csak lehet, elkerülni ezeket a képviselőket - még ha ez azzal is jár, hogy meg kell próbálnia nem együtt dolgozni velük.

Azt is elárulta, hogy vannak olyan emberek is a brit parlamentben, akikről nagyon sokan úgy vélik, jók és jó szándékúak, neki azonban egészen más tapasztalata van velük.

"Mindenki ismeri a parlamentben elkerülendő emberek listáját. Amikor képviselő lettem, engem is leültettek, és elmondták, hogy kiktől nem szabad elfogadnom italt, kikkel ne legyek kettesben, kiket kerüljek a lehető leginkább, hogy biztonságban legyek" - mondta el.

A BBC Radio 5-nek nyilatkozva a képviselőnő azt mondta, övé lenne a világ legjobb munkája, ha nem lenne annyi online zaklató és nem lenne mérgező a légkör a parlamentben.

"Mind tudjuk, kik ők, mégis maradhatnak köztünk - ez maga a büntetlenség kultúrája" - tette hozzá.

Neveket nem árult el, de annyit igen, hogy nagyjából negyven emberről van szó,

akik közül ketten korábban miniszterek voltak.

Mint elmondta, nagyon meglepte, milyen sok embertől kell távol tartania magát, és az is, hogy a lista folyamatosan bővül.

Egy magát megnevezni nem kívánó konzervatív képviselőnő arról is beszélt, mely férfi újságírókat kell elkerülni a parlamentben.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×