eur:
390.7
usd:
366.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Viktória-vízesés Zimbabwében.
Nyitókép: Wikipédia

Lezuhant egy utasszállító repülőgép, az utasok egy részét sikerült kimenteni

A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak.

William Mwampaghale regionális rendőrparancsnok a bukobai repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a Precision Air légitársaság egyik repülőgépe a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén. A helyi média arról számolt be, hogy a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. "A mentőcsapatot a helyszínre küldték, és két órán belül további információkat közölnek" - számolt be a légitársaság.

Később közölték, hogy

a repülőgépen utazó 43 ember közül 26-ot sikerült kimenteni,

és folytatják az erőfeszítéseket a félig elmerült géptestben rekedt többi utas életének megmentésére is. A már kimentett embereket kórházba szállították.

A Precision Air légitársaság ATR 42 típusú repülőgépe, amely a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartott, a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×