eur:
393.24
usd:
367.98
bux:
66057.1
2024. április 24. szerda György
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Prágában is szót emelt Orbán Viktor a szankciók ellen

Szerinte az EU-csúcs tétje az, hogy maradnak-e a kontinenst kivéreztető szankciók.

A prágai EU-csúcs hajnalán Orbán Viktor videoüzenetet rögzített a helyszínen, ebben többek között ismételten szót emelt a szankciók ellen.

"Súlyos témák vannak az asztalon, lesz-e áram, lesz-e gáz Európában a következő hónapokban. Magyarország már korábban kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, az elmúlt napokban pedig sikerült elérnünk, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, sem gázellátására" - jelentette ki a miniszterelnök.

Azonban - mint folytatta - a szankciók így is az égbe emelték az energiaárakat, ami Magyarországot is érinti, Oroszország "nem esett térdre", az "európai országok viszont elvéreznek".

A tét tehát most szerinte az, hogy változtat-e az EU a szankciós politikán.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×