INFORÁDIÓ
2022. október 7. péntek
Amália

új-zéland

macska

fóka

tengerbiológus

Betört a lakásba és traumatizálta a „házőrzőt” egy fóka Új-Zélandon

Betört a lakásba és traumatizálta a „házőrzőt” egy fóka Új-Zélandon

Infostart

Amíg a gyerekek az emeleten aludtak, ő a folyosón és a kanapén lógott. De csodával határos módon semmit sem tett tönkre.

A Mount Maunganui-i Ross család igen meglepődött, amikor szerda reggel egy új-zélandi szőrmés fókát találták a parttól mintegy 150 méterre lévő otthonukban. Phil Ross – aki történetesen tengerbiológus – elmondta, hogy sajnálatos módon csak ő nem volt otthon abban az időben. „A vicc az, hogy ez tényleg az egyetlen olyan családi vészhelyzet, amikor hasznos lett volna, ha van egy tengerbiológus házban” – fogalmazott a The Guardian cikke szerint, mit a 444.hu szemlézett.

Hozzátette: felesége szerdán reggel hat óra előtt kelt fel, hogy elmenjen az edzőterembe. „Ahogy beszállt a kocsiba, valami ugatásszerű hangot adott ki alulról, és elsuhant. Azt hitte, hogy valakinek a kutyája, nem gondolta túl az egészet.” Hét óra körül tért vissza, és az ajtót kinyitva „egy aranyos kis fókát" talált. „Az állat kicsit megijedt, és a folyosón keresztül a vendégszobába döcögött” – mesélte.

Phil Rossz elmondása szerint a fókának sikerült átjutnia két macskakapun is, hogy bejusson a lakásba. Úgy véli, hogy kint találkozott a család „házőrző” macskájával, Cocóval. „Nyilván a fóka nem volt annyira megijedve, mint egyes kutyák, így Coco a ház oldalán, a macskaajtón keresztül menekülhetett, a fóka pedig követhette őt”. Coco a szomszéd házba menekült. Amikor visszatért a saját otthonába, nem volt hajlandó lemenni a földszintre, mert „eléggé traumatizálva volt”.

A fókát a család „Oscar" becenévre keresztelte. A közösségben már régóta hagyomány, hogy a fókákat így nevezik. Ross szerint az állat udvarias társaságnak bizonyult, és szerencsére nem ürített a házban. „Azt hiszem, az eléggé végzetes lett volna a bútoroknak."

A Természetvédelmi Minisztérium vadőrje 10 órakor jelent meg, hogy visszavigye a fókát a tengerbe.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018