eur:
395.41
usd:
372.34
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: BBC

Tűztornádó pusztított Kaliforniában – videó

Ritka természeti jelenséget vett kamerára egy tévéstáb az Amerikai Egyesült Államokban.

Különleges jelenséget rögzített egy tévéstáb Kaliforniában, miközben a tűzoltók bozóttűz elleni külzdelmét filmezték. A tűzben egy „tűztornádó” alakult ki, ami a magasba csapta a lángokat – számolt be róla a BBC, amit a Hvg.hu szemlézett.

Mint írják, a forgószél akkor alakult ki, amikor a száraz, meleg levegő elkezdett felfelé áramlani. Ezt az örvénylést „festették meg” a lángok, ami a tűztornádó kialakulásához vezetett. Az eset nem ritka, korábban többször is kaptak már lencsevégre hasonlót. Néhány felvételen jól látni, a földről nézve milyen ijesztő, ha a tűzben kialakul egy ilyen örvénylés.

A bozóttűz ellen több száz tűzoltó küzdött Kaliforniában a napokban. A lángok szerencsére senkit sem sebesítettek meg, és épület sem volt veszélyben miatta.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×